Suomen Turva-Avain

Aamulla soitti viskibassoinen mies numerosta 09-42414470 esitellen itsensä ”Rantanen Suomen Turva-Avaimesta, päivää”. Tarjolla olisi ollut ”ilmainen turva-avain”, ja kyseessä oli Rantasen mukaan ”kampanja, jossa tätä etua tarjotaan 100 000 suomalaiselle”. Rantanen kysyi ”miltäs kuulostaa?” – en nyt sinä hetkenä tullut sanoneeksi, että kuulostaa rikolliselta toiminnalta.

Googlasin sekä mainitun puhelinnumeron, että ”Suomen Turva-Avaimen”. STAta Google ei tuntenut, numero kyllä löytyi, mutta ei kotokielisiltä sivustoilta.

Kaikenlaista yrittäjää sitä onkin liikkeellä.

40 kommenttia artikkeliin ”Suomen Turva-Avain

 1. Vierailijaliikenteen määrä blogissani on lähtenyt hurjaan nousuun – miksikö?

  Tässä joitakin yleisimmin sivuilleni johtaneita googlauksia:

  42414470
  09-42414470
  ”42414470”
  suomen turva-avain
  42414470 turva-avain
  ”suomen turva.avain”

  On siis ”Rantanen” ollut viime päivinä ahkera…

 2. Olisivatko blogin lukijat piruuttaan googlanneet numeron ja STA:n ja päätyneet sitä kautta tänne takaisin (niin minä tein)? Meille ”Rantanen” ei ole soitellut.

 3. Blogin lukijat ovat toki voineet piruuttaan googlata numeroa ja firmaa, mutta kävijämäärän kasvu oli kirjoituksen julkaisun jälkeen useita satoja prosentteja normaalia korkeampi, joten ”vakilukijoiden” voimin ei sellaista tulosta välttämättä saavuteta…

 4. Minullekin on yrittänyt soitella jo 3 kertaa.

  YTJ ei tunne koko Suomen turva-avain yritystä.

  Kaveri kävi soittelemassa ovikelloja
  taloyhtiössämme jonka jälkeen soitot alkoivat.

 5. Terve! Itse päädyin tänne, kun googlasin vastaamatta jääneestä puhelusta näytölle jäänyttä numeroa, joka oli siis (rumpujen pärinää…) 42414470! No, en ilmeisesti menettänyt mitään vaikken vastannutkaan…

 6. Terve vaan, M! Et tainnut menettää mitään, mutta täytyy todeta, että kävijäliikenne ko. puhelinnumeron pohjalta sivustolleni on säilynyt varsin vilkkaana, joten \”Rantanen\” on ilmeisesti paiskinut duunia oikein urakalla…

 7. Juu kyllä vain. Tänään tuli soitto tuosta numerosta, mutta en saanut töiltäni vastattua. Kuulostaa ihan Sulkuturvan (joka on ilmeisestikin ihan kunnollinen yritys) kopioinnilta. Heillä oli/on kampanja, jossa jaetaan 100 000 ilmaista turva-avaimenperää.

 8. Sulkuturva (http://www.sulkuturva.fi/) tosiaan vaikuttaa oikealta firmalta, ja nopealla vilkaisulla heidän avaimenperäetunsa on määräaikainen, 6 kuukautta.

  Kyllä tänä päivänä voi olla 100% varma siitä, että Googlen tarjotessa ”eioota”, on yritys jonkinlainen hämäräbisnes – mikä toisaalta ei AINA tarkoita sitä, että näyttävät webbisivut takaisivat puhtoisen yrityksen!…

 9. Samoin oli tullut kaksi puhelua samasta epäilyttävästä numerosta. En vastannut ja googlasin, päädyin tänne.

  Oletteko tilanneet Sulkuturva-avainta?
  Liittyykö jotenkin siihen?

  1. Tämä ei liittyne Sulkuturvaan – aiemmassa kommentissani onkin linkki Sulkuturvan sivuille.

   Olisi muuten kiva tietää, onko joku vastannut myöntävästi ”Rantasen” tarjoukseen, ja mitä sitten on tapahtunut?…

 10. Tänään oli puhelu tullut, enkä ehtinyt vastaamaan. Googlasin numero ja näemmä kannatti :D

 11. Sitkeä on kaveri, juu, tänään soitti, toissapäivänä soitti. En ole vastannut. Mietin jo vastaisinko ja tekeytyisin vaikka poliisiksi… Mikäköhän olisi reaktio :)

  1. Tuo poliisiksi tekeytyminen on todella hyvä idea, tai sitten voisi ihan vilpittömästi alkaa kysellä tietoja firmasta yhteystietoineen ja johtajiston nimineen…

 12. Minulle on tullut nelisen soittoa tuosta numerosta. Kahdesti olen ehtinyt vastaamaan, korkeintaan kahden hälytyksen jälkeen. Kummallakin kerralla kävi niin, että puhelu katkesi saman tien. Muista numeroista tulevien puhelujen kanssa ei ole vastaavaa ongelmaa. Yrittäisivätköhän maksattaa puhelunsa muilla, houkuttelemalla soittamaan takaisin?

  1. Mediassa on ollut juttuja tuollaisesta maksattamisrikollisuudesta, ja ainakin ulkomailla summat saattavat olla varsin koviakin, joten kannattanee olla tarkkana mihin numeroihin soittaa.

 13. Tänne päädyin itsekin googlettamalla numeron 09-42414470. Kolme kertaa on jo yrittänyt soitella. Nyt tiedän ettei ainakaan tarvitse vastata jatkossakaan soittelijalle.

 14. Kannattanee olla vastaamatta myös numeroon 0333965380. Eilen ko. numerosta soitettiin ollessani etäällä kännystäni – Googlen mukaan en menettänyt mitään…

  1. Moro. Tämä 0333965380 pirahti just tasan kaksi kertaa äsken.
   Panin numeron hakuun ja huomasin samalla tämän keskustelun,,, En varmaankaan menettäny mitään kun en vastannu,, Ei ehtiny..

   1. Samoin soi ja näin sunnuntaina 19.30. Google toi tänne. Sama numero näemmä vielä näin 2014 käytössä kuitenkin ;)

    Vapaapäivänä en takuulla tilaa keneltäkään yhtään mitään. Se on vissi. LIeneekö niillä sunnuntaina parempi provikka?

   2. Mullekin soitettiin eilen kyseisestä numerosta enkä kadu yhtään että en vastannut.

   3. 0333965380 TNS gallup Oy. Soittanut nyt joka päivä hälärin. 3 päivänä soinut pari-kolme soittoa, en ehdi vastaamaan. 2 päivänä ehdin vastaamaan hirveällä kiireellä heti: linja auki sekunnin pari, hiukan hälyääniä kuuluu, sitten lyö luurin kiinni. Ja seuraavana päivänä soittaa taas. Eli surkeasti toimiva soittotietotekniikka myyjänä cisco systems ks.

    http://www.cisco.com/web/FI/press/press_releases/2006/technology/tiedote_11122006_home.html

    Lisätietoa:
    TNS Gallup
    Tuotantojohtaja, Markku Luodekari, puh. (09) 6135 0515 markku.luodekari@tns-gallup.fi

    TDC Song
    Aluemyyntijohtaja, Jussi Nurminen, puh. 030 9941 jussi.nurminen@tdcsong.fi

    Cisco Systems Finland Oy
    Tietoliikenneasiantuntija, Sami Laaksonen, puh. 0204 7061 sami.laaksonen@cisco.com

 15. Jaa, päädyin minäkin tänne lukemaan tuosta 09-42414470 numerosta. On yrittänyt tavoitella muutamaan otteeseen perättäin numeron 016-252971 kanssa. Olisivatkohan samalla asialla. Ihmettelen kyllä, että miksi tuohon numerooni soittavat, se kun on salainen ja markkinointikiellossa ollut jo yli 5 vuotta toisin kuin toinen numeroni.

  1. Numero on tietenkin salainen niin pitkään kun sen muuksi muuttaa.. Mutta muistaakseni markkinointikielto (Robinsons-rekisteri) on määräaikainen. (3v?) Eli jos numero on ehtinyt ennen kiellon asettamista päätynyt jonkun soittolistalle, se vapautuu tuon määräaikaisen kiellon päätyttyä.

   Mutta väärässäkin voin olla.

 16. vastasin kyseistä numerosta tulleeseen puheluun ja kauppasivat ainakin minulle auton ikkunoihin itse kotikonstein kiinnitettäviä auton turvamerkintöjä. paketti tulee postitse kotiin ja maksaa 31euroa…tiedä häntä, millainen todellisuudessa olisi…tilaamatta jäi.

 17. Tämä numero on Sulkuturvan myyjien. Tilasin aikanaan tämän avaimenperän heiltä ja kesän ajan pommitettiin tästä numerosta. Vastasin puheluun vasta nyt tänään, vaikka olinkin lukenut tämän sivuston aiemmin etsiessäni tuota kyseistä numeroa. Laitoin viestiä Sulkuturvaan ja kyllä numero heille kuuluu. Epäili kyseessä olevan väärinkäsitys joko myyjän tai asiakkaan puolella, epäilen itse vahvasti että myyjän koska Herra Rantanen ei ole enää heidän palveluksessaa.

  Tilasin heiltä Single-palvelun, vaikuttaa olevan hintansa väärti!

 18. Edelleen ollaan ahkerana. Minulla on viime viikolla 7 kertaa soinut puhelin tuosta samasta nummerosta… en ole vastannut ja tänään vasta pääsin googleen käsiksi. Ei siis olisi välttis kannattanutkaan vastata..

  Ps. Susanna, markkinointikieltto on kerrallaan voimassa vain oliko jonkun 3 vuotta, eli se täytyy välillä uusia. Näin selvitti minulle operaattorini aspalvelu kun asiaa heiltä kysyin…

 19. minulle on tullut myös samasta numerosta jo 2 kertaaa soitto mutta kummallakin kerralla hälyttänyt pari kertaaa en ole kerennyt vastaamaan mutta outoa kyllä on minulla kun on vielä prepaid liittymä ja en ole ilmoittanut numeroa julkisesti niin silloin se vasta outoa onkin että mistä tämä henkilö on saannut selville minun numeroni??? hmmmmm todella outo juttu stana…..

 20. Minulla myös prepaid-liittymä enkä käsitä mistä ovat saaneet numeron selville. Soittanut pari kertaa mutta en ole vastannut. Eikä tarvi vastatakaan!

 21. Minulle on muutama päivä sitten myös soitettu kyseisestä numerosta ja juuri hetki sitten soi uudemman kerran.

  Päätin sitten vastata ja toisessa päässä oli naishenkilö joka sanoi tuon saman litanian mitä muutama muukin saanneet kuulla.
  Tarjoavat 1,50€ kuukausihintaan palvelua jossa saat yhden numeron johon voit soittaa mikäli sinulta katoaa esim. passi, luottokortit ym. ja sitä kautta muutamassa minuutissa kaikki saadaan suljettua.

  Ovat laittaneet asiasta sähköpostiin kyselyn ja soittavat nyt kaikille siihen ”kyllä” vastanneille. Samaisessa sähköpostissa ollut kuulemma muidenkin yhtiöiden kyselyjä, esim. yritys joka myy juuri noita auton ikkunoihin itse kotikonstein kiinnitettäviä auton turvamerkintöjä.

  Että näin…

 22. En ehtinyt 42414470 soittoon vastaamaan ja googlen kautta päädyin tähän ketjuun.
  Teille jotka ihmettelette ”miten on mulle tullut soitto”:
  1) Robinson on vain rehellisten puhelinmyyjien työkalu, eli halutessaan voi firma ajattaa numerolistan Robinsonin kautta ja sillä tavalla poistavat ”kielletyt” numerot listaltaan. Samoin jos puhelinnumeroita ostetaan joltakin rehelliseltä rekisterinpitäjältä (vrk, Fonecta, Eniro, jotkin lehtitalot jne), nämä ajavat rekisterin Robinson listasta läpi ennen kuin luovuttavat numeroita eteenpäin.
  2) Sitä mukaa kun tietokoneohjatut vaihteet yleistyvät, yleistyy myös autodialer. Silloin kone voidaan ohjelmoida soittamaan satunnaisesti valittua numerosarjaa automaattisesti eteenpäin. Sitten kun kone löytää toimivan numeron (joka siis hälyttää), puhelu siirtyy vaihteesta varsinaiselle puhelinmyyjälle. Menetelmä oli jossain vaiheessa kielletty, tai ainakin suoramarkkinointiliiton ohjeiden vastainen, mutta kuten kohdassa 1, läheskään kaikkia ei reilu toiminta kiinnosta.

 23. Tämä 42414470 soittaa minulle joka päivä n. 4 kertaa päivässä. Tämä on jatkunut jo 2 viikkoa.. Voiskohan puhelimeen laittaa joku esto tuolle numerolle?? Alkaa pikkuhiljaa kiehumaan… Prkl..

 24. Olipas hyvä että googlasin tuon numeron josta oli tullut puhelu.

  MÄkin ihmettelin että mistä ovat mun prepaid-numeron saaneet.

 25. Hetken olin töissä yhessä lehtimyyntifirmassa ja voin kertoa ettei ettei sitä firmaa kiinnosta vittuakaan mitkään myyntikiellot, numeroita katottiin suoraan mm. nettiautosta, keltasesta pörssistä yms…

 26. Numerosta +4721035950 kaupitellaan miesten alushousuja baltialaisella aksentilla – osaavat puhutella ihan oikealla etu- ja sukunimellä…

 27. Numerosta 0333965380 on soiteltu viime aikoina lähes päivittäin – joinain päivinä useampaankin otteeseen. No, ainahan sitä saa soitella. Netistä löytyy paljonkin juttua tuosta numerosta, ja tuskinpa sieltä kukaan oikea ihminen edes soittaa – lienee joku automaattiohjelma

  Numero 0452624614 kuuluu puhelinoperaattori Enia Oy:lle.

  Kaikenlainen puhelinmarkkinoiti ja -kerjuu tulisi kriminalisoida. Aikuinen ihminen osaa lyödä luurin korvaan, mutta vanhukset ja lapset ovat noille puhelinniljakkeille helppoa riistaa.

 28. no olipa hyvä että tuli googlattua, kun jäi vastaamatta, ei tartte soitella takas…

 29. 0333965380 numerosta oli eilen soitettu kännykkään, jota ei paljon käytetä. Hain nron googlesta ja ajauduin tänne itsekin, kun nron oli joku tänne kirjoittanut. Ajatella, että sama nro on kiusannut jo viisi vuotta puhelimellisia kansalaisia… (tai ainakin tässä viestiketjussa mainittu lähes tasan viisi vuotta sitten)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.