Urpilainen jaksaa vääntää, kääntää ja selittää

Urpilainen: Nova Groupin rahat vaikuttivat vaalitulokseen | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi

Taitaa SDPn puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle istuminen oppositiossa olla edelleenkin kova ja osin loppuunkäsittelemätönkin asia; kaunaiseen ja ylimieliseen demarityyliin syylliset pitää aina etsiä oman navan ulkopuolelta.

Niin tai näin, on varmasti totta, että osa ihmisistä vaikuttuu vaalikampanjoista ja antaa niiden vaikuttaa äänestyspäätöksiinsä, mutta ihan vain omasta puolestani haluasin kertoa esim. Jutta Urpilaiselle, että viime eduskuntavaaleissa(kin) äänestin huolimatta mainoskampanjasta; äänestämäni puolueen kampanja oli lähinnä typerä, teennäinen ja epä-älyllinen (onkos muunlaisia vaalikampanjoita edes olemassa?…), mutta silti päädyin äänestämään tiettyä ehdokasta joka sattui olemaan tietyssä puolueessa – ja ihan vain siksi, että sattui välillä olemaan kiinnostunut omiinkin intressipiireihini kuuluvista asioista.

Mitä taannoisiin EU-parlamenttivaaleihin tulee, äänestin tyyppiä jonka blogia olin innostunut seuraamaan jo muutamia vuosia sitten, ja sen seurauksena havainnut tämän ajan tasalla eläväksi ihmiseksi –  ja jälleen; riippumatta ja huolimatta puolueesta.

Shared via AddThis

3 kommenttia artikkeliin ”Urpilainen jaksaa vääntää, kääntää ja selittää

  1. No kyllä se puolue pitää ottaa huomioon. Meidän vaalijärjestelmässämme äänet lasketaan puolueen tai vaaliliiton hyväksi, ja puolueen sisältä läpimenevät valitaan äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Voisin esim. äänestää aikaansaapuudellaan ja näkemyksellisyydellään ansioitunutta entistä ympäristöministeriä, mutta kun hän sattuu (jostakin syystä) kuulumaan jyrkän ideologiseen hyvinpärjäävien etupuolueeseen, en tietenkään voi äänelläni hyödyttää tuota puoluetta. Ehdokas on valittava siitä puolueesta, joka keskimäärin parhaiten edustaa omia arvoja, vaikka täydellistä ehdokasta ei täten löytäisikään. On myös seurattava politiikkaa eikä vaalikampanjoita. En välttämättä edes muista niitä nimenomaisia ehdokkaita, joita olen viime aikojen vaaleissa äänestänyt.

  2. Ettei nyt ihan terve järki unohtuisi, niin ajattepa nyt: millä ihmeen konstilla kuin mainostamalla sellaisetkin kuin entinen missi Tanja Karpela (tai mikä hänen nimensä nykyään mahtaa ollakaan)tai Juha Mieto jne. ovat päässeet eduskuntaan? Mainostamiseen on käytetty niin omia kuin vieraita rahoja sekä lehdistö antamaa ilmaista taustatukea, harvemmin omia kykyjä. Kuka vähänkin ajatteva on ollut ennen vaaleja kiinnostunut näiden ihmisten yhteiskunnallisista ajatuksista? Ei ehkä vaalien jälkeenkään.

    Mitä kaunaisuutta siinä nyt on, jos ihminen toteaa, että vaalirahoitus on auttanut. Se on auttanut kaikkia pulueita,ja tietenkin niitä eniten, joilla on ollut eniten käytettävänä rahaa, omaa tai ”tuntematomista” lähteistä saatua.

  3. Sekä Matti että tammikuu44 ovat ihan oikeassa, mutta pointtini onkin se, että on rasittavaa seurata sitä kovapäisyyttä mikä demarileirin kommenteista paistaa; puolue, joka itse oli häikäilemätön ylivaltapuolue pitkään tässä maassa, ei suostu hyvällä uskomaan sitä, että kansalaiset eivät suosi puoluetta siinä määrin kuin ennen.

    Urpilainen ja kumppanit yrittävät jatkuvasti etsiä kannatuksen laskun syitä muista, eivät omasta itsestään ja törkeän sisäsiittoisesta lähihistoriastaan (= pari-kolme viimeisintä vuosikymmentä).

    Kuten olen jossain muussa kirjoituksessani tässäkin blogissa joskus maininnut, en halua toisaalta kiistää niitä eittämättömiä yhteiskunnallisia parannuksia, joita sosialidemokratia aatteena on saanut aikaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.