Bussinkuljettaja ja herrasmies

Tänään oli Puistolan asemalta klo:13.51 lähtevässä 75A-bussissa esimerkillisen sivistynyt ja ystävällinen kuljettaja. Muiden matkustajien matkakortit toimivat, omani ei. Olin täysin varma, että kortissani oli voimassaoloaikaa vielä pari kuukautta, ja mainitsin asian kuljettajalle. Tämä yritti auttaa ja antoi vinkkejä erilaisista tavoista saada haluttu tulos, mutta mikään ei tepsinyt. Kerroin myös kuitin olevan kotonani, eikä kuljettaja missään vaiheessa kohdellut minua potentiaalisena rikollisena, vaan sanoi ”tule kyytiin, mutta ota kuitti seuraavalla kerralla mukaan”.

Illalla kävin vielä Ärrällä tarkistuttamassa korttini tilan, ja se oli kunnossa – se toimi moitteetta toisen bussin kortinlukijassa. Onneksi Ärrän kassa oli antanut tositteen matkakorttini kelpaavuudesta, sillä iltaisen bussinkuljettajan kokonaisvaltainen olemus antoi ymmärtää, että mahdollisessa ongelmatilanteessa ei kohtelu olisi ollut ehkä yhtä loisteliasta…

Suuri kiitos tälle päiväiselle bussinkuljettajalle – suomalaisten nykyaikuisten käytös arkisissa tilanteissa on keskimäärin niin surkeata, että tälläisen episodin vaikutuksesta tulee hyvälle mielelle koko päiväksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.